torstai 8. heinäkuuta 2010

Agilitya

Viivellä tulee jälleen päivitys.. Tokoviikonlopulle teen erillisen postauksen, muuten tulee liian pitkät selostukset yhteen menoon :)

Viikko sitten torstaina alkoi agilityn alkeiskurssi. Ensimmäisellä kerralla otettiin putkea, keppejä ja kontakteja.

Putki oli Rosilla edelleen muistissa ja sitä otettiinkin samantien putki pitkänä suorana. Siinä ei ollut Rosille mitään ihmeellistä, joten tehtiin putken toiseen päähän loivaa kaarta. Sekään ei Rosin vauhtia hidastanut, joten seuraavalla kerralla (tänään) voisi varmaan laittaa putkea taas enemmän mutkalle. Rosilla oli putkessa jo sen verran vauhtia, että sai itsekin juosta, jotta ehti putken päähän palkkaamaan! Lähetyksessä olin vielä ihan koiran vieressä.

Keppejä tehtiin verkoilla. Ensimmäisellä yrityksellä Rosi hyppäsi verkon yli, kun pidin nami kättä liian korkealla. Loput yritykset meni kivasti, Rosi pyrki reippaasti eteenpäin, vaikka ei vielä pujotteluun varsinaista rytmiä löytänytkään.

Kontakteja alettiin harjoitella maassa makaavan puomin alastulon päällä. Rosi meni rohkeasti puomille, sehän nyt ei muutenkaan aristele uusi pintoja. Puomille ripoteltiin alkuun muutama nami ja kouluttaja oli puomin päässä namin kanssa palkkaamassa ja pysäyttämässä koiraa. Ideana siis, että koira jättää takajalat kontaktille, kunnes vapautan sen. Tälle on varmaan joku oma hieno terminsä, mutta itse en agilitysanastoa tunne yhtään!

Rosi oli aivan innoissaan, kun pääsi juoksemaan ja tekemään uusia juttuja. Putkeen se olisi mennyt joka kerta, kun sen ohi käveltiin.. :)

Tänään tosiaan illalla toinen kerta kurssia. Onneksi ollaan hallissa, ettei tarvitse tuolla sateessa kastua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti