torstai 22. heinäkuuta 2010

Kauhukakara agilityhallilla

Meillä tulee agilityhallilla kaikki hankaluudet mukavasti esiin. Ensinnäkin Rosi on niin täpinöissään, ettei se pysy yhtään kuulolla. Ekat puoli tuntia se vaan säheltää, se tunkee nokan joka paikkaan, kiskoo hihnassa, huutaa aina vähän toisille koirille ja ihan ylipäätään pyörii vimmattuna ympyrä. Se ei pysty keskittymään annettuihin tehtäviin ja tekee vähän miten sattuu.

Tänään meidän "kuriton koira" taidonnäyte oli (melko treenin alkuun tosiaan) se että, keppien päätteeksi Rosi palkkasi itseään kunniakierroksella hallia ympäri... Taas kaikui kutsut kuuroille korville. Sain sen aika nopeasti onneksi kiinni ja eikun koira samantien niskasta raahaten autoon. Hain se takaisin ja loppu ajan se oli sitten jo vähän nätimmin. Tuli silti vähän huonompi treeni sen jälkeen, kun en oikeen luottanut siihen, että se pysyy käskyn alla ja tuli tehtyä vähän vähemmän.

Kontaktit oli huonot. Rosilla oli ihan järjetön vauhti puomin päähän, vaikka yritinkin rauhoitella sitä hihnalla. Se johti vaan siihen, että Rosi poikitti tai teki muuta kummallista puomin päässä. Saatiin ehkä 2 onnistunutta kontaktia. Ei tehty kovin montaa, mutta silti.

Putki meni ihan hyvin. Se oli lähes "u"n muotoinen, eikä se ollut Rosille edelleenkään hankalaa. Tein lähetyksiä vähän kauempaa, jotta Rosi saisi itse hakea putken suuta. Pari kertaa kävi niin, että Rosi haki putken suun tosi hienosti, mutta pysähtyi sitten etujalat putkessa, takajalat ulkona miettimään, että olikohan tää nyt oikein :) Tätäkään ei tehty kuin ihan muutama toisto.

Kepit. Lähetin Rosin edelleen ihan keppien suulta. Se taisi vähän paremmin hahmottaa asian, kuin viime viikolla. Hidas se on silti tätä hoksaamaan. Opetuskeinossa taitaa olla jotain vikaa.. Täytyy muistaa ens kerralla vahvistaa sisäänmenoja pelkällä ekalla keppivälillä.

Rengasta otettiin noin 5 toistoa. Muutama niin, että houkuttelin Rosin läpi toiselta puolelta ja muutama niin, että lähetin Rosin renkaaseen seisomalla samalla puolella rengasta. Tein tarpeeksi helppoa, ettei se vaan olisi mennyt sivuilta läpi. Tällä kertaa ei mennyt.

Ja sitten oli hyppysarja. Näistä Rosi innostui ihan tosissaan! Tehtiin edelleen samaa kuviota, kuin viimeksi. (En jaksa selostaa uudelleen, enkä myöskään piirrellä kuvia, joten edellisestä postauksesta löytyy, jos jota kuta kiinnostaa) Harjoiteltiin tällä kertaa valssausta 2. ja 3. esteen välillä. Rosi teki hienoa työtä ja meni just sinne minne oma rintamasuunta osoitti. Harmi vaan omassa motoriikassa on vielä vähän puutteita, ettei viimeiselle esteelle päästy kuin kerran ;)

Muuten siis ihan mukiinmenevä kerta, kunhan vaan hallintapuoli olisi kunnossa..

Täytyy ottaa agilityyn sama neuvo, kuin mikä tokoleirillä saatiin. Että kaikki tekeminen lähtee vain Rosin omasta kontaktista, ei niin päin, että heiluttelen leluja ja houkuttelen sitä, kun se on kiinnostunut jostain muusta. Tässä kirjoitellessa tuntuu, että meidän hallintaongelma on juuri tuossa. Rosi on varmaankin niin tottunut siihen, että kyllä se omistaja sieltä aina perässä tulee. Muut koirat ei näe treenatessa muuta kuin omistajansa ja Rosi taas vähän toisinpäin. Kyllä se tekee, kun sitä huvittaa, eikä ole muutakaan kiinnostavaa lähettyvillä, mutta muussa tapauksessa.. Toisaalta se ei ole luonteeltaankaan maailman miellyttämishaluisin koira. Se tekee, jos siitä on itselle jotain hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti