perjantai 16. heinäkuuta 2010

agiliitelyä ja reissaamista

Toissa torstain agility on jäänyt kommentoimatta, mutta jatketaan nyt sitten eilisen treenistä.

Aloitetaan nyt vaikka putkesta. Rosi tykkää putkesta! Se ei yhtään epäröinyt, vaikka putki oli melkein "U":na. Ensi kerralla voisi ottaa enemmän lähetyksiä vähän kauempaa ja vähän haastavammista kulmista, koska Rosi selvästi hakee nyt putkeen itsekin.

Kontaktit. Tehtiin taas maassa olevan puomin alastulolla. Meni ihan huippu hienosti! Tein nyt niin, että jätin Rosin istumaan puomin eteen, laitoin namin maahan puomin päähän ja lähetin Rosin puomille eri puolilta ja eri etäisyyksiltä. Se menee puomin jo aika reippaasti, mutta pysähtyi joka kerta nätisti takajalat puomilla syömään namin.

Kepit sen sijaan on Rosille jostain syystä hankalat. (Tehdään edelleen verkoilla)Se pujottelee ihan kivasti kyllä, mutta ei edelleenkään oikeen tajua mitä "kepit" tarkoittaa. Joudun lähettämään sen ihan keppien edestä ja todella auttamaan, että se hoksaa mennä sisään. Kokeiltiin ihan pelkkiä sisäänmenoja toisilla kepeillä, joissa ei ollut verkkoja ja se meni jo paremmin. Tätä täytyy vahvistaa vaan niin paljon kuin mahdollista.

Otettiin taas hyppyjä kolmen esteen sarjana. Näissä harjoituksissa hankalinta oli oma ohjaaminen. Mulle oli jotenkin hirveän hankala sisäistää miten päin ohjaan koiraa, jotta se jatkaisi oikeaan suuntaan. Kuvio oli yksinkertaisesti sanottuna vähän "u":n muotoinen. Kaksi estettä ensin suorassa linjassa ja sitten kolmas puolikaarena vasemmalle. Onnistuin ihan muutaman kerran vain ohjaamaan Rosin kolmannelle esteelle, niin että se oikeasti hyppäsikin sen. En osannut kääntää omaa kroppaa tarpeeksi ajoissa kolmannelle esteelle, joten Rosi jatkoi aina esteen ohi eteenpäin. Se menee jo nyt niin kovaa, etten ehdi ajatella! :D Ensi kerralla otetaan varmaan lähinnä sitä puolikaarta, jotta itselle jää kroppaan muistikuva liikkeestä. Tai pitäisi ehkä harjoitella sitä kotona ihan kuivaharjoitteluna.. ;)

Käydään joka kerralla aina jotain uuttakin läpi ja tällä kertaa oli rengas. Tein ensin niin, että jätin Rosin ihan renkaan eteen istumaan ja houkuttelin sen läpi. Tällä tekniikalla sujui, mutta kun otin ahneuksissa liikaa välimatkaa (metri) renkaaseen, niin Rosi menikin sivuilta läpi. Tätä saa jäädä myös vahvistelemaan ihan kunnolla, ettei se vaan opi, että jostain muualtakin kuin renkaasta pääsee läpi...

Toissa kerran treeneissä Rosi oli vähän ylivilkkaalla päällä ja piti meteliä, kun muita koiria palkattiin leluilla.. Se oikeen kyttäili muiden tekemisiä, mikä yllätti itsenikin, yleensä se ei ole juuri välittänyt muiden riekkumisista, kunhan vaan eivät ole ihan nokan alle tulleet. Eilen sitten osasin jo vähän ennakoida, eikä se pitänytkään meteliä oikeastaan yhtään. Toisaalta eilisessä treenissä ei ollut juurikaan odottelua, kun kaksi koirakkoa oli poissa.

Tänään käytiin päiväretkellä Tallinnassa ja Rosi oli mukana. Sitätulee otettua moneen paikkaan mukaan, kun sen kanssa on nykyään niin helppo kulkea missä vaan. Se pääsi (joutui) muutamaan kauppaankin kiertelemään, mutta se vaan käveli tyynesti perässä. Se on sen verran rautahermo, että se pistää maate, olipa ympärillä minkä verran hälinää tahansa ja myös osaa levätä kun tilaisuus tulee. Kun syötiin ulkona, Rosi nukkui pöydän alla ja laivassakin se lepäili ihan rauhassa, vaikka ympärillä oli vilinää. Sai kauheasti kehuja kanssa matkustajilta, kun se osasi olla niin hienosti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti