torstai 1. huhtikuuta 2010

Treenipäivitys

Eilen päästiin pitkästä aikaa taas treeneihin. Mulla ei aikataulut oikeen mennyt nappiin, joten ei treenattu ryhmän kanssa, vaan pidettiin taas oma treeni (ohjattu kuitenkin).

Tauko on tehnyt meille molemmille hyvää ja eilisen perusteella mm. seuraamisessa ollaan otettu iso harppaus. Otettiin muutama PITKÄ pätkä, joissa palkkasin välissä, mutta liike jatkui koko ajan. Käännökset oli mukavan tiiviitä ja samoin tempon vaihteluissa paikka pysyi hyvin. Ainoa "uusi" treenattava on täskäännös. Oon ottanut sitä aina vähän epämääräisesti, joten aloitettiin nyt ihan kokonaan alusta. Kokeiltiin ensin vasenta täyskäännöstä, niin että Rosi olisi kiertänyt takaa. Namilla houkuttelin Rosin ympäri, mutta tästä ei meinannut tulla mitään, kun olin itse niin hidas ja kömpelö siirrellessäni nameja kädestä toiseen.. Päädyttiin sitten oikean kautta kääntymiseen, jolloin minä käännyn paikallani ja Rosi joutuu käyttämään takapäätään. (Meniköhän noi suunnat nyt oikein, tässä koneella istuessa on vähän hankala hahmottaa mihin suuntaan kääntyiltiin :) )

Liikkeestä maahanmenot oli ihan huippuja, Rosi taas päätti näyttää yleisölle, että mehän osataan ja teki puolet paremmin kuin on viimeksi kotona tehnyt.. Maahanmenojen jälkeen jatkoin matkaa varmaan viitisen metriä. Ajattelin, että voisin ehkä naksauttaa maahan menemisestä, jotta Rosi tietää, että teki oikein, vaikka palkka ei tulekaan enää ihan heti. Saa nyt nähdä, toisaalta noista kaikista naksutteluista ja käsiavuista pitää sitten lopulta päästä eroon, joten ehkä turha lähteä lisäämään niitä, kun ei ole tarve. hmm.. Kun palaan koiran luokse jään itse kuulemma hieman liian eteen seisomaan, koska perusasento jää vähän taakse. Tähän pitää kiinnittää huomiota, kun tällä kertaa koira tekee täysin oikein, mutta itse en :) Toinen juttu josta sain huomautusta, oli kädet. Tein huomaamatta niin, että maahanmenon jälkeen vasemman käden etusormi oli pystyssä merkkinä paikallaolosta, joka tietysti kokeessa laskettaisi avuiksi. Tein loput sitten kädet nyrkissä, etten vahingossakaan tekisi tätä, ja ihan yhtä hyvin koiruus teki.

Paikalla istumisia otettiin muutama. Niissä ongelmana on, että kun pidempään istutaan paikallaan Rosi alkaa kokeilla, josko jollain muulla tempulla sais namia. Se pyytää (istuu etutassut ilmassa), antaa tassua jne, mikä ei kauheasti ilahduta tässä kohtaa. (mitäköhän ne kokeessa sanoisi, jos koira pysyisi paikallaan, mutta istuisikin orava-asennossa?) Tähän avuksi otan ruokakuppiharjoituksen, mitä ollaan maahanmenojen kanssa tehty. Koira olohuoneeseen istumaan (toinen vahtii, ettei koira liiku, koska poistun näköpiiristä) keittiöön valmistamaan ruokaa, kuppi maahan ja itse takaisin koiran viereen ja luvan kanssa saa lähteä ruokailemaan. Jos koira liikkuu, niin ruoka jonnekin näkyville jäähylle. Rosi on tainnut maahanmenoja tehdessä kerran erehtyä nousemaan, mutta kun tajusi mitä seuraa, ei ole sen jälkeen kyllä liikkunut senttiäkään. Ahneen koiran hyvät puolet ;) Luulis, että tehoaa istumisiinkin, jos nousee takajaloille, niin ruoka pois.

Mitäs muuta me tehtiin? Niin, luoksetulot, kun Rosin pitäisi tulla suoraan eteen. Ne on vähän hataria, kun en ole osannut päättää otanko Rosi samantien sivulle, vai ensin eteen ja sitten sivulle. Jos välimatkaa on enemmän kuin kaksi metriä, Rosi on aina vino. Nyt tehotreeni tähän, joskus viime kesänä Rosi osasi tän jo suht hyvin, mutta sitten ollaankin unohdettu koko juttu, eikä se enää oikeen hoksaa mitä pitikään tehdä.

Treenin päätteeksi kouluttaja oli sitä mieltä, että meiän kannattaisi osallistua noin kuukauden päästä BH-kokeeseen (joka täällä pitää suorittaa, ennen kun saa osallistua mihinkään kilpailuun, huom. myös agility ja tokokilpailuihin!) Meidän seura järjestää, joten olisi ainakin kotikenttäetu :) Mua vähän epäilyttää, periaatteessa osataan kaikki liikkeet, mutta ne ei ole vielä valmiita. Ensi viikolla päätetään lopullisesti. Tehdään silloin tottelevaisuusosuus kokonaisuudessaan ja katotaan miten menee. Hän oli sitä mieltä, että jos nyt käydään treeneissä pari kertaa viikossa ja tehdään myös kotona, niin pitäisi olla ihan läpihuutojuttu. Mutta, mutta, mutta..


myöhemmin lisättyä:

ne molemmat täyskännökset kääntyy tietysti vasemman kautta, oikean kautta käännös ei taida olla edes sallittu. ei tosiaan ollut ihan suuntavaisto parhaimmillaan tätä kirjoittaessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti