perjantai 30. huhtikuuta 2010

Tokoilua kesäkuumalla

Keskiviikkona oli tokoilua paahtavassa auringossa. Auton mittari tais pyöriä siinä +25 ympärillä ;)

Rosi oli kuumuudesta huolimatta paremmin hereillä kuin viimeksi. Vapaana seuraamisessa se oli käännöksissä vähän hitaanoloinen, mutta kun käännyin itse hiukan rauhallisemmin, niin pysyi koirakin mukana. (Kävelen seuraamisessa kuulemma ylipäätään liian nopeasti) Samoin pysähdyksissä Rosi istui liian hitaasti ja liian eteen, mutta kun taas hidastin vähän vauhtia, niin ei ollut enää ongelmaa. Eli seuraamisessa hankalaa tällä hetkellä omistajan kävelytempo :)

Henkilöryhmä meni hyvin. Siinäkin vois vähän auttaa koiraa niin, että kävelisin vähän kauempana ihmisistä. Kahdeksikkoa tehdessä tulee käveltyä todella läheltä, mikä ei ehkä ole tarpeen.

Liikkeestä maahanmeno huippu, sitä otettiin kaks toistoa ja se riitti.

Liikkeestä istuminen.. Parempi. Viimeisillä toistoilla en antanut enää mitään apuja, mutta sitä pitää edelleen harjoitella. Rosi vaan kyllästyy tähän niin nopeesti..

Paikallaolo oli taas hyvä! Palkkasin ensimmäisen 30 sek jälkeen ja sitten vasta kun koko 2min oli mennyt. Toiset koirat treenasi edessä, joten oli häiriötäkin. Rosi korjaili asentoa kyllä, mutta pysyipä ainakin paikallaan.

BH-koe pidetään sitten, kun tiedetään, että on osallistujia. En tiedä kuinka aikaisin kokeenjärjestäjän täytyy täällä kokeesta ilmoitella, kun noin vaan sitä siirtelevät.. Toivotaan nyt, että ainakin ennen kesäkuun loppupuolta. Me käännetään 19.6. auton nokka kohti kotia ja palataan pitkittyneeltä reissulta Suomeen.


Niin ja näin jälkikäteen taas..

Luoksetulot edistynyt sen verran, että Rosi tulee istumaan eteen, vaikka kädet onkin sivulla. Välimatkaa oon pitänyt lyhyenä, että muistaa paikan :) Meni ihan kivasti, vaikka pari kertaa tuli aavistuksen vinoon. Namilla houkuttelemalla sain Rosin korjaamaan asentoa ja tästä vasta palkka. Kai se sieltä vähitellen tulee..

2 kommenttia:

  1. Oooooi olispa täälläkin jo hellettä! Muistaakseni sä asuit jossain aavistuksen etelämpänä, kuin Suomessa? Tänään meinasi näpit jäätyä tokokehässä, kun en lapasia osaa pitää kädessä koiran kanssa tehdessä :D

    VastaaPoista
  2. välivuotta vietän Saksan/Itävallan rajalla, mutta muutetaan takaisin Suomeen kesäkuun loppupuolella.. HPH:lla (Helsingin palveluskoiraharrastajat ry) jatketaan varmaan tottista, mutta haluaisin päästä myös jonnekin treenaamaan agilitya. Missä/Minkä seuran treeneissä käyt? Kattelin netistä eri pk-seudun seuroja, mutta joka paikka tuntuu olevan jo ihan täynnä, eikä uusia jäseniä oteta..

    VastaaPoista