torstai 8. huhtikuuta 2010

tilannekatsaus, toko

Huomenna olisi treeneissä tarkoitus käydä se BH-kokeen tottisosuus läpi. Meidän onnistumismahdollisuudet taisi olla vähän yliammuntaa meidän kouluttajalta..

Liikkeestä maahanmenot sujuu todella hyvin, niitä maksimissaan 1-2 toistoa/treeni, ettei vaan ala käydä pitkästyttäväksi.

Seuraaminen sujuu ja ei suju. Pitkät suorat pätkät on Rosin mielestä tylsiä ja niissä kontakti saattaa tippua hetkeksi. Jos kääntyillään tarpeeksi vire pysyy yllä ja menee ihan mukavasti. Täyskäännökset sössin ihan itse. Pitäisi vaan kääntyä reippaasti ja jatkaa matkaa, mutta jotenkin aina onnistun jarruttelemaan ja tarkistamaan tuleeko se koira mukana vai ei ja siinä se sitten meneekin pilalle.

Suurimmaksi kompastuskiveksi on nyt muodostunut se luoksetulo. Jos seison täysin suorassa kädet sivuilla, Rosi tulee sivulle istumaan. Tai oikestaan tällä hetkellä se jää vähän puoleen väliin eteen ja sivulle istumaan, kun ei enää tiedä kumpaa haetaan. Jos jätän kädet eteen, se kyllä tulee eteen istumaan jopa melko suoraan. Oliskohan se niin kamalaa, jos koira tuliskin suoraan sivulle? Se olisi paljon helpompaa.. Vaikka onhan se hienon näköistä, kun koira ensin tulee ihan täysillä eteen istumaan ja kiepsahtaa vasta siitä sivulle.. Hmm..

Paikallaolosta en tiedä, kotona ja ulkona se toimii. (Tosin käyn palkkaamassa puolen minuutin- minuutin välein) Se pitää vaan kokeilla toisten koirien kanssa. Luulen, että muuten se pysyy maassa, kunhan muutkin pysyy ;) Jos vaan saan Rosin uskomaan, että tulossa on megapalkka, niin se varmasti pysyy aloillaan. Ruokakuppitemppu on toiminut muuten hyvin, mutta Rosi kuolaa ihan uskomattoman paljon odottaessaan vapautusta ruokakupille. Ihan Pavlovin koirakokeet tulee mieleen.. :)

Liikkeestä istumisessa Rosi yrittä välillä tarjota maahanmenoa, joten siinä täytyy antaa vielä aika painokkaasti apuja. Siihen tarvitaan vaan harjoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti