lauantai 24. huhtikuuta 2010

Ei niin tasokasta tokoilua

Eilen oli aiheena BH-kokeen kaupunkiosuus (eikö suomeksi sanotakin kaupunkiosuus? saksasta suomennettuna katuosuus) niin tai näin hauskaa oli ja hyvin meni.

Kouluttajien lapset ja muut katselijat oli värvätty pyöräilijöiksi, lenkkeilijöiksi, tien lakaisijoiksi jne meidän radalle. Ensin käytiin kysymässä tietä auton kuskilta. Ensimmäisellä kerralla Rosi hyppäsi autoa vasten, kun tajusi, että siellä onkin tuttu ihminen.. Myös sateenvarjon avaaminen meidän kohdalla sai pienen hypähdyksen aikaan, mutta koiran, pyörän ja lenkkeilijän ohitus sujui hyvin. Osuus ei sinänsä ole kyllä kovin vaikea, kun kaikki tilanteet on arkielämästä jo tuttuja. Käytiin kysymässä tietä autoilijalta uudelleen ja tällä kertaa Rosi malttoi olla nätisti, vaikka autoilija paljastui tälläkin kertaa meidän kouluttajaksi ;)

Tottis meni miten meni. Puoleen väliin treeniä Rosilla oli keskittyminen ihan kadoksissa. En tiedä mistä johtui, mutta mm. seuraamisessa kiinnosti hajut ja kaikki muu kuin itse seuraaminen. Temponvaihteluissa hidasosuus oli samoin pohjanoteeraus. Rosi jäi seisomaan paikalleen, kun hidastin vauhtia. Tähän tuli kommenttia omasta käytöksestä. Normaalikäynnissä ja juoksuosuudessa etenin kuulemma itse reippaasti, mutta hidastelussa varmistelin ja kyyristelin koiraan päin niin, että Rosi meni ihan hämilleen tästä ja jäi seisomaan. Uusi kokeilu ja kein problem! Kehonkieli on niin ihmeellinen asia, ja pahinta on, ettei sitä edes itse tiedosta..

Istumiset meni muuten ok, mutta edelleen täytyy antaa pientä apua (koska saamaton omistaja ei vieläkään ole ottanut tätä tehotreeniin, vaan tekee silloin tällöin) Tehtiin kolme koirakkoa kerrallaan, ensin seuruuta rinnakkain ja kaikkien koirat samaan aikaan istumaan, omistajat jatkaa matkaa ja palaa samaan aikaan takaisin. Noh, muuten hyvä, mutta ei ollut ihan samaa tasoa koirakot ja kun vieressä oleva koira meni maahan ja omistaja alkoi huutaa "sitz! sitz! sitz!" ei Rosikaan sitten pysynyt istumassa.. Ikävää sinänsä, mutta en nyt huolestu siitä, kun muuten se yleensä pysyy kivasti. Lisää häiriötreeniä vaan.

Maahanmenot oli ainoa, joka onnistui oikeasti. Mutta ne on ollut meidän vahvuus viime viikkoina, että ei ollut yllätys.

Luoksetulossa tarvitaan edelleen käsiapua, muuten Rosi tulee suoraan sivulle. Vauhtia oli ja asennotkin (yhtä lukuunottamatta) suoria, mutta tosiaan itsellä vieläkin kädet edessä. Niin vaikea vaan muuttaa tätä, kun kädet sivulla seisominen tarkoittaa Rosille sivulle tuloa. Parasta (pahinta) on että se tulee kummallakin "sivu!" ja "tääl!" käskyllä suoraan sivulle.. Tässä meillä pinttynyt virhe, kun juurin niin iloitsin, ettei meillä niitä ole.

Paikallaoloon keksin ehkä ratkaisun, mutta saa nyt nähdä toimiiko se toisenkin kerran. Opetin Rosin kerjäämään maassa makaamalla ja sillä tavalla saatiin reilun 2 min pituisia paikallaoloja ihan kevyesti. Uudestaan ei olla vielä ehditty kokeilla, eli en uskalla vielä hurrata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti