maanantai 10. toukokuuta 2010

Välihuomio..

Tajusin vasta nyt, että toko ja tottis lyhenteillä tarkoitetaan eri asioita! Molemmathan ovat lyhenteitä samasta sanasta, enkä ole tullut sitä koskaan sen enempää ajatelleeksi. Nyt vasta huomasin, että tottis sanaa käytetään pk-puolen tottelevaisuuskoulutuksesta ja toko sanaa ihan pelkästä tottelevaisuuskoulutuksesta.. Näin sitä kaikenlaista aina oppii :D

Me ollaan siis tähän mennessä harrastettu tottista, Suomessa ja täällä ollaan käyty pk-seuran treeneissä.. Toko on ilmeisesti vähän enemmän pilkun viilausta, kuin tottis, mutta omasta mielestä molempien seurojen koulutuksissa on oltu aika pikkutarkkoja perusasentojen, seuraamisen paikan ja muun suhteen. Hyvä niin :)

Tässä oon pohdiskellut muutenkin meidän harrastussuuntaa. Jäljestys on jäänyt ihan kokonaan, lähinnä omistajan laiskuuden takia. Rosi tykkää siitä ja varmaan edistyisikin, jos vaan tekisin sille jälkiä ja vaikeuttaisin niitä. Täällä siihen olisi muutenkin niin hyvät mahdollisuudet, kun tuota peltoa riittää. Siltikään ei olla tehty yhtään jälkeä varmaan helmi-maaliskuun jälkeen.. Joten tottelevaisuutta kannattaisi ehkä alkaa miettiä enemmän tokona, kuin pk-tottiksena. Agilityn haluaisin ehdottomasti aloittaa, mutta täällä treeniajat ei ole sopinut muihin aikatauluihin ollenkaan. Suomessa (pääkaupunki seudulla) taas seurat on niin ylitäynnä, ettei alkeiskursseja järjestetä, kun ei ole jatkopaikkoja ja kouluttajia.. Toisaalta koirakoulut ehkä järjestää 4-5 kerran kursseja, jolla voisi käydä kokeilemassa lajia ylipäätään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti