keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Omistaja on liian hidas oppimaan

Käytiin taas kentällä katsomassa mitä osataan.. Koira osasi, mutta minä en.

Hihnassa seuraaminen ok, vapaana seuraaminen vähän väljää käännöksissä. Tein taas niin pikaisia käännöksiä, ettei Rosi pysynyt mukana.. (Tää pitäisi mun jo muistaa!)

Henkilöryhmää ei tullut tehtyä, kierrettiin vain yhtä ihmistä ympäri.

Liikkeestä istuminen meni yllättävän hyvin! Tosin 2 ensimmäistä kertaa meni pilalle, kun Rosi otti paineita vieressä hösäävästä bernistä. Se ei treenikentällä kestä, jos toinen koira tulee liian lähelle. Rosi pitäisi vieraisiin koiriin mielummin turvavälin, johtuu varmaan siitä aussista joka pisti Rosia kuriin jo jokunen aika sitten.. Kun saatiin muutama metri lisää väliin ei ollut enää ongelmaa.

Liikkeestä maahanmeno.. Koira teki, kun käskin kunnolla (=oikein). Tämän kerran huomauttamisen aiheena (siis omistajan käytöksessä) oli se, että sanon kuulemma "istu" ja "maahan" käskyt niin samalla äänenpainolla, ettei koira voi tietää kumpaa tarkoitan. Maahanmenossa olin kyllä jo aiemmin huomannut tämän. Jos sanon "maahan" käskyn liian hempeästi Rosi istuu. Maahanmeno alkoi sujua, kun tein selkeän eron käskyjen äänenpainoihin.. Kappas vaan! ;)

Luoksetulot oli hienoja, jos saan itse kehua :) En tiedä mistä Rosi yhtäkkiä keksi juosta niin kovaa ja innokkaasti luokse! Kädet sivuilla ja silti se tuli eteen istumaan. Jee!

Paikallamakuu meni ihan hyvin siihen nähden miten se on kotona harjoitellessa viimeksi mennyt. Rosin oli tarkoitus maata sen aikaa, kun toinen koirakko suorittaa muut liikeet. Palkkasin noin 30sek jälkeen ja seuraavan kerran juuri ennen kuin koirakko sai liikkeet valmiiksi. Rosi pysyy paikallaan, jos käyn palkkaamassa alussa melko pian. Jos venytän tätä se ei usko, että palkkaa on tulossa ja nousee/tekee mitä lystää.

Yhteenvetona:

1) jätä kaikki turhat liikkeet pois!! Esim. seuraamisessa oon tottunut korjaamaan Rosia ottamalla muutaman askeleen taaksepäin/sivulle ja nyt Rosi korjaa vain kun teen näin. Pitäisi siis korjata enää vain äänellä ja hihnasta nyppäisyllä..

2) muista äänenpainot käskyttäessä

3) tee käännökset kunnolla ja rauhassa, jotta koira pysyy mukana. Kouluttaja muistutti, ettei sen käännöksen tarvitse tulla just sillä sekunnilla, kun hän sanoo "vasen", vaan voin ottaa vielä yhden kaksi askelta ja valmistella käännökseen mielessä..

Niin ja vielä yksi juttu.

Kentällä kävi naapuriseuran kouluttaja vierailemassa parin koirakkonsa kanssa ja toinen koirista oli blue merle aussie! Täällä niin harvoin näkee, että pitää oikeen mainita ;) Kamalan pieni se oli, kaukaa katsoin että "aha, sheltti, jolla on karvanlähtöaika". (kyllähän sitä nyt aina oman rotunsa tuntee! ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti