maanantai 1. maaliskuuta 2010

vahtikoira

Viimeinen talvikuva tälle vuodelle, kevätkuvia täytyy ottaa pian!

Rosi keksi lauantaina vahtimisen. Se ei ennen hälyttänyt oikeestaan mistään ja nyt se sitten illalla sai kunnon huutokohtauksen, kun meidän talon ohi kulki joku koiransa kanssa. Tämä toistui pari kertaa ja sunnuntai-iltana sama juttu. Tosin sunnuntaina se jatkoi tätä räyhäämistä jonnekin yhden paikkeille, eikä ihan kamalasti naurattanut.. Se haukkui loppujen lopuksi sitten muitakin, kuin koiria enkä tosiaan ymmärrä miksi.

Tänään aamupäivällä tuuletin ja pidin ikkunoita auki. Joku oli jättänyt vastapäisen talon eteen koiransa odottamaan ja tällä kertaa Rosi vaan heilutti häntää ja tuijotteli koiraa ikkunalautaan nojaten. Ihan ihmeellistä käytöstä. Minnalle laitoin jo heti aamusta sähköpostia, että mitä teen. Ihmettelen vaan miten Rosi yhtäkkiä keksi alkaa haukkumaan ohikulkijat. Kai se jotenkin koki, että sen tehtävä on pitää huoli turvallisuudesta, kun ei kerran minusta ole niille koirille karjumaan. Kiva.

Se ei viikonloppuna kuunnellut muutenkaan kovin hyvin ja tänään aamulla lenkillä se hävisi jonnekin yli viideksi minuutiksi. Käveltiin uutta reittiä ja Rosi nähtävästi päätti tutkia vähän tarkemmin. Tuntuu, että oon ulkona taas niin tylsä Rosin mielestä, ettei se viitsi edes nappuloiden takia jättää kiinnostavia hajuja. Juuri, kun olin niin tyytyväinen meidän ulkoiluihin!

Sen sijaan saatiin samaisella lenkillä aikaan hieno liikkeestä maahanmeno. Oon ottanut maahanmenoja niin, että seuruutan Rosia (ilman käskyä) ja kun sanon maahan astun oikealla jalalla askeleen eteen ja sitten palkkaan. Tänään tein saman, mutta jatkoinkin kävelyä maahanmenon jälkeen ehkä 6 askelta ja hienosti pysyi koira paikallaan! Siihen lopetettiin treeni ja riekuttiin narupallolla. Seuraamista otin sitä ennen pari pätkää, paikka pysyy kivasti, mutta intoa puuttuu.. Ollaan edelleen saatu melko pitkiä pätkiä, mutta vire ei vaan pysy ylhäällä tarpeeksi kauan. Pitäisi ehkä ottaa tauko koko seuraamiseen ja ottaa jotain uutta, ettei liian tylsäksi käy. Rosin kanssa tokojuttujen treenaaminen on siinä mielessä haastavaa, että vaikka se oppii nopeasti se kyllästyy toistoon. Tai ehkä en vaan ole vielä löytänyt tarpeeksi hyvää motivointikeinoa. Vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti