perjantai 5. maaliskuuta 2010

Unohtunut pelko ja aussie kaveri

Tehtiin Rosin kanssa aamupäivällä parin tunnin lenkki uudestaan sinne talleille päin. Tällä kertaa löysin myös oikean reitin myös metsän kautta ;) (jota oon tässä jo pari kertaa yrittänyt löytää, mutta harhaan ollaan menty) Tallin pihaan kun päästiin, niin jostain nurkan takaa ilmestyi toinen blue merle aussie! Omistaja löytyi myös ja päästin Rosinkin sitten vapaaksi. Viime kertaista ajatellen olin laittanut sen hihnaan, kun en ollut ihan varma miten se käyttäytyisi. Toisen koiran kanssa se unohti ilmeisesti, että niitä hevosia pitää pelätä ja olikin sitten tosi taitavasti.

Vertailin samalla koirien kokoa (toinen oli siis uros) kun en ole täällä oleskelun aikana yhtäkään aussieta vielä nähnyt. Korkeuden puolesta olivat ihan saman kokoisia, mutta Rosi oli selvästi hoikempi. Kokeilin toisen koiran kylkiäkin, eikä mun mielestä Rosin kylkiin verrattuna ollut juuri mitään eroa. Turkkia oli Rosilla vähemmän. Pitää käydä puntarilla Rosin kanssa, että saan mielenrauhan sen painon suhteen. Joka tapauksessa se toinen aussie oli ihan samanlainen käytökseltään kun Rosi ja oikeen nauratti, kun ne molemmat peruutti mun eteen rapsutettavaksi, kun olivat ensin juosseet ympyrää ihan täysillä toisiaan jahdaten.. Jossain vaiheessa tämä uros sitten väsähti ja meni keskelle ratsastuskenttää makoilemaan -suoraan peruuttavan hevosen taakse! Siinä se sitten katseli lähestyviä kavioita tyyliin "onks mun tosiaan pakko siirtyä?" Olisi niin tyypillistä Rosille tehdä just jotain noin hölmöä :)

Huomenna on ekaa kertaa täkäläisen Saksanpaimenkoiraliiton treenit (jonne kaikki rodut tervetulleita) ja toivotaan, että järjestyy niin, että päästään mukaan. Laitoin sinne joskus helmikuussa sähköpostia, ja sanoivat vaan, että tervetuloa 6.3. kun kevätkauden treenit alkaa. Ei siis mitään käsitystä millä perusteella koirakoita otetaan, vai onko siellä niin vähän osallistujia, että kaikki pääsee.. Sen näkee sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti