torstai 5. maaliskuuta 2009

Koulutusta

Kävimme eilen ensimmäistä kertaa Rosin kanssa ohjatussa koulutuksessa. Emme vielä alkaneet opetella mitään, vaan ohjaajat kävivät meitä läpi yksitellen, kyselivät tavoitteita, halusivät vähän nähdä ja kuulla mitä olemme tähän mennessä harjoitelleen jne, jotta voivat muodostaa sopivia ryhmiä. Ensi viikolle on läksynä opetella leikkimistä koiran kanssa, jota sitten alan käyttää palkkana koulutuskentällä. Namit eivät siellä oikeen tehonneet.. Tänään kokeilin palkata luoksetuloa leikillä, ja Rosi oli kyllä aivan innoissaan. Olen sitä aina silloin tällöin yrittänyt, mutta nyt se toimi paremmin, kun oli itselläkin joku käsitys miten sitä saalistusviettiä voi käyttää hyväksi.

Muutamat jo pidempään tokoilleet näyttivät meille uusille joitakin eri liikkeitä ja saivat sen näyttämään niin helpolta! Todellisuus taitaa olla jotain aivan muuta.. Kouluttajan mukaan Rosi ottaa tosi kivasti kontaktia. Tästä en viitsi ihan kokonaan kunniaa ottaa itselleni, koska Rosi on luonteeltaankin kiinnostunut, kontaktinhaluinen ja ahne! Nenänkäyttöäkin kehuivat, kun se heti kentälle päästyään rupesi etsimään muilta lumeen tippuneita nameja.. Tuleva jälkikoira? ;)

Olen aloittanut opettamaan noutoa. Aloitin naksuttamalla edes katseesta lelua päin, sitten nuuhkaisusta ja nyt olisi tavoitteena saada Rosi nostamaan lelu maasta. Tähän olenkin sitten jumahtanut, kun Rosi ei millään halua/ymmärrä sitä nostaa. Se koskee lelua kuonolla ja tassuilla, (seisoen, istuen, maaten) siirtelee sitä edes takaisin, katsoo minua epätoivoisena ja vinkuu, kun namia ei tipu. Tosin kokeilin tätä yhtenä aamuna ruokakupilla, jolloin se nosti lelun melkein samantien. Täytyy nähtävästi ajoittaa noudon harjoittelu ruoka-aikoihin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti