perjantai 20. maaliskuuta 2009

Vakavaa ja vähemmän vakavaa koulutusta! :)

Keskiviikkona käytiin taas kouluttamassa kentällä. Ihan alkuun otettiin muutama ampuminen starttipyssyllä, kun monet sitä oli toivonut. (Koulutuksissa siis edelleen täysin eritasoisia ja -ikäisiä koiria) Me jäätiin Rosin kanssa kentän ulkopuolelle varmuuden vuoksi, kun en ihan tiennyt miten se ääneen reagoisi. Rosi ei tuntunut huomaavankaan koko pauketta, vaan tutkaili ja haisteli ympäristöä innokkaana. Nämä laukaukset oli (näin omin sanoin) "pk-tasoa", luonnetestissä laukaus on kuulemma vähän voimakkaampi..

Seuraamisessa ollaan nyt otettu yhtä askelta. Hienosti sujuu, onhan tuo silmiin tuijottelu Rosille niin luontaista muutenkin :) Eteen istumista jatketaan ja nyt uutena maahanmeno seisomisesta. Rosi on jo tajunnut jutun juonen, mutta retkahtaa edelleen helposti rentoilu-lonkka-asentoon. Tästä saan, kun ennen kelpasi myös ne vähemmän ryhdikkäät maahanmenot! Meidän lonkka-asento ei nimittäin ole ihan siitä lievimmästä päästä.. Välillä tuntuu, ettei tuolla koiralla ole luita ollenkaan, kun se makoilee jalat joka suuntaan sojottaen. Maahanmenosta Rosi osaa nousta perusasentoon ainakin suurimman osan ajasta.

Kaiken maailman hömppätemppuja opetellaan oikeiden liikkeiden ohessa. "Give me five" on oma lempparini, josta nyt menossa toinen osa, eli "give me ten". Erittäin hyödyttömiä, mutta todella hauskoja temppuja! Haaveena ja haasteena olisi saada tällainen ketju toteutettua: ensin ikään kuin uhkaisi Rosia ampumalla (käsi toimisi pyssynä) jolloin Rosi menisi maahan ja laittaisi tassut silmille, seuraavaksi kuuluisi "pam!" ja Rosi retkahtaisi "kuolleena" maahan. Näyttävä temppu olisi, kunhan sen saisi todella hyvään kuntoon. Itselle haaste saada ketjutettua kaikki kokonaisuudeksi, mutta samalla hyvää treenia, kun joutuu miettimään asioiden pilkkomista tarpeeksi pieniin osiin. Tällaista hulluttelua täällä! :D

Sisäsiisteys hallussa niin ja näin.. Tuntuu, että kuukausi sitten se oli paljon siistimpi kuin nyt. Osasi vähän pyytääkin ulos, jos kukaan ei tajunnut ovea avata. Mitä lie tapahtunut, kun takapakkia on tullut. Ehkä sitä jotenkin itse herpaantui tarkkailemaan ja aavistelemaan milloin ulos kannattaisi päästää ja siksi niitä vahinkoja on taas tullut.. Nyt vaan taas tehotarkkailu päälle.

1 kommentti:

  1. Heippa!
    Löytyipä kiva blogi. :) Sukulainenkin vielä, koska Lintsin isä on Laki, joka siis on Rockyn poika. ;)

    Terkkuja!

    VastaaPoista