sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Rosin arkea

Keskiviikkona käytiin taas treenailemassa uusia juttuja Rosin kanssa. Ensi kerralle harjoitellaan eteen istumista (suorana!) ja seuraamisen alkeita. Eteen istuminen edistyy kivasti, idea oli Rosilla jo hallussa, enää viilataan sitä suorassa istumista. Sekin sujuu nyt paremmin, pitää minun vaan muistaa seistä suorana, niin Rosikaan ei ala viettämään kumpaankaan suuntaan. Seuraamisessa ei olla vielä lähdetty liikkeelle, vaikka katsekontakti onkin jo hallussa paikallaaan ollessa. Keskiviikkona jatketaan.

Rosilta on lähtenyt edestä jo kaikki hampaat, suurin osa vaihtunutkin. Kulmahampaat on paikallaan, mutta ne heiluu. Eilen löysin lattialta jonkun takahampaan. Kauheasti suu näyttää kutiavan. Välillä Rosi uikuttaa tuskaisena ja yrittää tassuilla raapia kuonoa. Porkkanaa olen sille syöttänyt, kun luut ei oikeen nyt maistu. Käsiä ja jalkoja se yrittää purra aina kun vaan vähänkin sen tasolle laskeutuu. Ennen se ei purrut juuri ollenkaan, mutta nyt selkeesti kun hampaat kutiaa, niin tekisi kauheasti mieli kokeilla josko varpaat tai sormet helpottaisi kutinaa.

Rosi on alkanut ulkonaollessa ottaa lisää välimatkaa. Enää se ei pyöri jaloissa, vaan viipottaa välillä melko kaukanakin. Luoksetulokutsua Rosi onneksi tottelee edellee kivasti.

Hampaiden tarkistaminen ja muut toimenpiteet menee jo aika rutiinilla molemmilta, koiralta ja minulta! :)

Selkeästi huomaa, että ei Rosi enää ihan pikkupentunen ole. Se on levoton, jos sen kanssa ei tee kerran päivässä pitempää lenkkiä metsään tai muualle, jossa se saa juosta vapaana. Se on Rosista aivan ihanaa ja oikeen näkee kuinka se nauttii, kun saa spurtata ihan täysillä väistellen oksia ja puita. Lumesta se tykkää ihan kauheasti, välillä vaan pää näkyy kun se loikkaa ihan umpihankeen! Ihan se ei omassa vauhdissaan aina pysy mukana, vaan tömähtää suoraan jalkoihini, kun se tulee luokse.

Uusia kuvia en ole ottanut nyt vähään aikaan.. Kun vaan on seuraavan kerran kunnolla aurinkoinen päivä täytyy ottaa kamera esille. On vaan ollut niin harmaata, ettei kuvista olisi tullut mitään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti