keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Agility on haastavaa- ohjaajalle!

Parit agilitytreenit on jäänyt kirjoittamatta. Molemmilla kerroilla oli taas kunnon radat joilla toisella harjoiteltiin jaakotusta ja toisella persjättöjä. Ei mitään aavistusta ovatko nämä termit ihan yleisessä käytössä, mutta niitä kuitenkin harjoiteltiin. Toissa kerralla kokeiltiin muuten pituuttakin, lelun perässä koko pitkän esteen hyppääminen ei tuottanut mitään ongelmaa.

Mutta se ohjaus.. Rosi lukee minua ihan kivasti, mutta itse sähellän ihan olan takaa! Viime kerran treenissä kouluttaja laittoi meidät juoksemaan radalle pari kertaa ilman koiraa. Tarkoituksena oli tehdä rata aivan, kuin koira olisi mukana, käskytyksineen päivineen. Näin se jopa onnistuikin, mutta kun otin Rosin mukaan kaikki unohtui samantien. Harmittaa, että itselle ei vaan mene jakeluun ohjauskuviot ja sen takia menee pieleen. Toisaalta eihän meillä ole kun vasta 8 tai 9 kertaa agilitya takana. Ehkä ei vielä kannata surra, kun ei päässä raksuta tarpeeksi, että ehtisi ohjaamaan nopeaa koiraa oikeaan suuntaan :)

Sitten iloinen yllätys: päästiin Agility Sport Teamin 6:n kerran jatkokurssille! Ensimmäinen kerta on jo nyt sunnuntaina. Josko sitä kautta avautuisi mahdollisuus päästä seuraan treenaamaan. Harmittavaa vaan, sillä tiedän, että ainakin kaksi treenikertaa jää meiltä välistä töiden ja muiden pakollisten jo aikoja sitten sovittujen menojen takia :(

Rosi sai eilen hienon vihertävän-ruskean Hurtan takin (ja uuden nahkahihnan, joka on ollut ostoslistalla ehkä 4 kuukautta..) AST:in treenit on ulkokentällä, joten takille on kohta tarvetta, kun ilmat vielä viilenee. Alkulämmittelstä ei ole mitään hyötyä, jos koiran joutuu silti laittamaan kylmään autoon odottelemaan..

Rosin kanssa on ollut muutama viikko vääntöä perusasioista, mutta nyt se on onneksi vähän rauhoittunut. Mikälie murrosikä sillä (taas) on menossa. Jos se vaikka tämän jälkeen vähän aikuistuisi, täyttäähän se parin kuukauden päästä kaksi! Havahduin tähän asiaan pari päivää sitten ja tuntuu kyllä oudolta ajatella, että tuo höpsö pentu olisi kohta "aikuinen".

Lauantaina käytiin Inkan+aussie Rommin ja bc Sätkän sekä Vilman+valkkari Riston kanssa treenaamassa. Pari tuntia vierähti kyllä tosi äkkiä, miten sitä juttua aina riittääkin ;) Mutta siitä myöhemmin oma postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti