maanantai 7. kesäkuuta 2010

BH Rosi! :)

Lauantaina ajeltiin BH-kokeeseen Niedernsilliin, meiltä noin tunnin ajomatkan päähän. Kenttä oli laaksossa lumihuippuisten vuorien keskellä, eipä enää kauhean paljon kauniimpaan paikkaan voi koirankoulutuskenttää laittaa!

Vajaa viiden viikon sateen jälkeen ensimmäinen hellepäivä osui sitten just koepäivälle. Vähän harmi sinänsä, koska +28 asteessa ei aussien turkki ole kovin vilpoisa ja keskikkyminen tietysti kokeessa sen mukaista..


Tuomarina Thomas Wirnsberger. Kokeessa oli 18 koirakkoa (!) Me oltiin vuorossa viimeisinä ja olin muiden suorituksia katsellessa todennut, ettei ollut koirille kovin helppo sää. Koirats oli aika haluttomia ja kaikilla oli seuraaminen kadoksissa, kokeessa oli tasan yksi koirakko joiden seuraaminen oli jotakuinkin hyvännäköistä. Samainen koira ei sitten paikallamakuussa enää jaksanut ollenkaan vaan yritti karata varjoon..

Pisteitä ei täällä saatu, ainoastaan hyväksytty-hylätty. Tuomari sanoi kuitenkin jokaisen parin jälkeen missä voisi parantaa. Läpi päästiin, jokainen ehkä jo otsikosta arvasi ja meille kommenttina ylipäätään varmuutta liikkeisiin.

Rosia ei olisi voinut vähempää kiinnostaa siinä kuumuudessa mikään BH-koe, joten yleisvaikutelma meidän osuudesta oli varmaan myöskin haluton.

Seuraaminen oli hihnassa ja ilman laiskaa ja kontakti huonoa. Perusasennot läpi koko kokeen ihan jees, oikea paikka löytyi niissä.

Henkilöryhmä meni muuhun seuraamiseen verrattuna ihan ok.

Liikkeestä istuminen sujui, siitä ei valittamista.

Liikkeestä maahanmenossa jouduin antamaan lisäkäskyn.

Luoksetulo todella vauhdikas (miten Rosi tässä kohtaa muka jaksoi yhtäkkiä spurtata?) MUTTA koira tulikin kauniisti suoraan sivulle! Mulla loksahti suu auki tässä kohtaa. Olin ottanut vähän ennen koetta sivussa muutamia liikkeitä ja silloin Rosi teki tosi nätin ja suoran luoksetulon. Kokeessa sitten päätti varioida.. hmm..

Paikallamakuu oli parempi kuin ikinä, Rosi ei reagoinut mihinkään. Ei tainnut yksinkertaisesti jaksaa enää liikkua. Se ei sitten reagoinut myöskään käskyyn "istu" ensimmäisellä kerralla ja jouduin tässäkin antamaan lisäkäskyn :P

Ennen meidän vuoroa jännitti jonkin verran, mutta kentälle päästyä se ihmeellisesti katosi. Toisaalta tiesin jo muiden suorituksia nähneenä, että me päästään läpi. Ehkä sen takia ei sitten enää jännittänyt.

Ens viikonloppuna mennään ekoihin oikeisiin kisoihin, tosin omalla kentällä tällä kertaa. BgH-1 osallistutaan, jossa on samat liikkeet kuin BHssa. Yritin miettiä, että mitä koetta se Suomessa vastaisi, mutta eipä kai mitään. Tottelevaisuuskokeen ALOssa on liikkeestä seisominen ja hyppy ja pk-puolen ALO aina jonkun muun lajin yhteydessä ja siinäkin vaikka mitä muita liikkeitä. Tästä seuraava olis BgH-2, jossa tulee sitten eteenmeno ja nouto -sekään ei siis mene yhteen minkään suomalaisen kokeen kanssa.. Niin tai näin, tekee hyvää harjoitella koetilanteita. Viikonlopuksi on harmi vaan taas luvattu hellettä, joten saatta olla, että menee sekin koe ihan laiskotteluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti