tiistai 22. helmikuuta 2011

hallittua agilitya

Eipä ole tullut päiviteltyä blogia pitkään aikaan.. Treenimuistiinpanot päätyy aina paperille samantien kotiin päästyä, koska radat unohtuu niin nopeasti, eikä blogiin ole vain tullut kirjoteltua.

Rosin kanssa ollaan käyty agilityssa säännöllisesti ja ensimmäinen kurssi on ohi. Tänään on välissä luento ja ensi viikolla jatkuu.

Alkuun meno oli aika villiä ja Rosi palkkasi itseään juoksemalla hallia ympäri. Tätä ei kauaa jatkunut, kun juoksentelusta joutui aina jäähylle ja kontaktin pitämisestä taas seurasi lisää kivaa. Treenien alle tehdään pitkäpitkä lenkki, joten pahimmat höyryt saa siinä purettua ja treeneissä Rosi keskittyykin sitten ihan täysillä. Se on ihan huvittava, kun se silmät kiiluu onnesta, kun pääsee tekemään :)

Takaakierrot ja sylikäännökset on Rosin mielestä ihan huippua, vaikka ollaan tähän mennessä tehty niitä pelkillä siivekkeillä.

Putki ja pussi sujuu myös, kunhan muistan ohjata koiran putkeen. Rosi antaa käskytyksessä aika paljon anteeksi, mutta kropan liikettä se seuraa niin tarkasti, että menee esteestä ohi, jos olen vähänkin kääntyneenä väärään suuntaan. Toisaalta hyvä, koska on alusta alkaen opittava ohjaamaan oikein.

Lähi- ja kauko-ohjaus alkaa valjeta Rosille. Vaikka vauhtikin lisääntyy koko ajan, se on silti paremmin kuulolla. Hallinnan suhteen on tapahtunut paljon edistystä! Hyvä me!

Rengas sujuu vähän vaihtelevasti, siihen tarvittaisiin toistoja lisää. "Vedän" Rosin alkuun muutaman kerran renkaan läpi, jotta se muistaisi mistä välistä mennään ja sitten ollaan kokeiltu lähetyksiä myös vierestä. Suurimmaksi osaksi se hyppää oikein, mutta rutiinin puutteesta se saattaa sivulta lähettäessä joskus juosta sivulta läpi.

Hyppytekniikkaa ja eteenmenoa ollaan harjoiteltu suorilla ja kaarevilla estesarjoilla. Sarjan päässä odottaa aina lautanen+nami ja sillä on saatu Rosi katsomaan esteitä ja ponnistamaan hypyille oikein.

Muuria ja pituutta ollaan tehty lähinnä vetämällä.

Näitä esteitä yhdistämällä ollaan harjoiteltu ohjauskuvioita ja tehty muutaman esteen radanpätkiä.

Seuraavassa kurssissa jatketaan tietysti näitä, mutta otetaan kontaktiesteet+kepit mukaan. Saa nähdä mitä Rosi muistaa kummastakaan, pujotteluhan alkoi sujua ihan ok syksyllä, mutta nyt lumitilanteen takia ei ole tullut tehtyä keppejä moneen kuukauteen. Kontaktejakin joutuu varmaan muistuttelemaan mieleen jonkin verran..

Ainoa ikävämpi asia agilityssa on ollut kentän laidalla haukkuminen. Kun Rosi odottamaa omaa vuoroaan, se huutaa ja komentaa radalla olevia koko ajan. Tähän tehosi suihkepullo. Joka kerta haukkumisesta vettä runsaasti naamaan ja koira hiljeni kummasti.. Tätä on nyt tehty vasta pari kertaa, eikä Rosi vielä muista olla ihan täysin hiljaa, mutta tällä keinolla saadaa varmasti haukkuminen kuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti