sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Agilitya

Tiistaina oli agilitya. Aika luksusta päästä sisälle halliin kaiken lumen ja tuiskun keskeltä..
Suuri osa porukasta oli viimeksi poissa samoista syistä kuin mekin, joten tällä kertaa lähinnä katsottiin mitä koirakot osaavat.

Otettiin rengasta: vetämällä Rosi tuli läpi hyvin, mutta kun ohjasin sivulta Rosi tuli renkaan ali. Ensi kerralla kelmutetaan muut välit, joten koiran on tultava oikeasta reiästä :)

Teimme myös hyppysarjan, jossa oli neljä estettä peräkkäin niin lyhyillä väleillä, että koiran oli samantien ponnistettava seuraavaan hyppyyn. Tarkoituksena on opettaa koira huolelliseksi esteillä, ponnistamaan oikein ja katsomaan minne se on menossa. Jätin Rosin ensimmäisen esteen eteen ja kutsuin sarjan takaa luokse. Tämä oli meille helppo nakki. Ensi kertaa varten koira tulisi opettaa menemään hakemaan namia lautaselta tai muulta alustalta. Hyppysarja harjoituksessa siirryttäisiin siihen, että koiran voisi lähettää sen vierestä/takaa hakemaan sarjan lopussa olevat namit.

Aino teki Rosille ja mulle lyhyen radan (muuri, pussi, putki, kepit, muuri, putki suurinpiiretin kahdeksikon muotoinen rata) koska halusi nähdä mitä osaamme. Rata meni ihan yllättävän hyvin, tosin kepeillä jouduin korjaamaan yhden välin. Kiitosta sain siitä, etten höpöttänyt koiralle mitään turhaa, sanoin vain käskyt ja muutamassa kohdassa "hyvä". Jotain on jäänyt alkusyksyn treeneistä mieleen, sillä ennen häselsin ihan joka suuntaan ;) Tulevaa varten saisin opettaa koiralle (ja itselle) lähi- ja kaukohallintaa. (esim putken jälkeen koira käteen ja sitten vasta käsky seuraavalle esteelle) Silloin pystyisin kertomaan koiralle paremmin mihin suuntaan ollaan menossa seuraavaksi.

Seinässä kiinni odottelu ei mennyt ihan nappiin. Jos puhuimme ja muutkin koirat odottivat vuoroaan, Rosi oli ihan hiljaa. Heti, kun yksikin koira pääsi tekemään jotain, se aloitti huutamisen. Tähän sain vinkiksi perinteisen suihkupullo-rankaisun. Vettä kuonolle heti kun se haukkuu. Kärsivälliyyttä varmasti siihenkin tarvitaan, mutta on kuulemma toiminut Ainon omille koirille.

Muuta ei juuri ehditty tehdä, alkuhaastatteluihin ja muuhun höpöttelyyn meni niin paljon aikaa. Ensi kerralla tiedetään jo vähän missä mennään ja päästään tekemään enemmän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti