maanantai 8. helmikuuta 2010

Pikkuhaavaa ja ihmeellistä arkailua


Viime viikonloppuna Rosi viilsi toisen etutassunsa johonkin metsässä ja sai aika ilkeän näköisen viiltohaavan. Onneksi oli vielä kunnolla lunta, ettei ihan kaikki muta ja hiekka mennyt samantien haavaan. Kotiin päin kävellessä Rosi ei yhtään aristellut jalkaa, mutta lähdettiin varmuuden vuoksi näyttämään eläinlääkärille. Haava oli tehnyt anturaan läpän ja haava oli muutenkin omasta mielestä niin syvä, että halusin ottaa varman päälle. Eläinlääkärin mielestä haava ei ollut erityisen paha, eikä todennäköisesti kovinkaan altis tulehduksille. Antoi salvan mukaan, jota pari kertaa laitoin tassuun, mutta ei muuta kummempaa. Se läppä lähti irti seuraavana päivänä ja tietyillä alustoilla Rosi aristeli sitä. Nyt se on kuitenkin jo paljon parempi, eikä kohta varmaan huomaakaan, että tassussa joskus jotain oli.

Minun osalta ehkä vähän ylireagointia lähteä eläinlääkärille näyttämään, mutta mistäs olisin voinut tietää..

Eilen käytiin taas talleilla katselemassa hevosia. Itse kun olen monta vuotta ratsastanut (vaikka viime vuodet ollut tauolla) haluan, että Rosi tottuu myös talliympäristöön. Ollaan monta kertaa ennenkin nähty hevosia ja ennen Rosi on suhtautunut niihin tosi rohkeasti. Pieni kokoisia poneja se on yrittänyt jopa kutsua leikkiin ja haistellut uteliaiden hevosten turpia. Tällä kertaa se oli aivan peloissaan! Yritin olla huomioimatta arkailun ja aina, jos se vähänkin uskaltautui pois jalkojeni takaa kehuin sitä. Oltiin siellä ehkä puoli tuntia, mutta koko sinä aikana se ei juurikaan rohkaistunut. Rupesin miettimään mistä tämä voisi johtua ja keksin yhden asian. Rosi sai kerran sähköiskun sähköaidasta, kun vapaana ollessa meinasi lähteä tekemään lähempää tuttavuutta laitumella olleisiin hevosiin. Tämänkin jälkeen ollaan kyllä nähty heppoja, eikä se ole pelännyt.. Täytynee tehdä lenkkiä tallejen suuntaan lähiaikoina useammin, ettei sille jää päälle tuollainen aristelu.

Todella omituista Rosilta kyllä ylipäätään, se on aina ollut niin rohkea ja suhtautunut kaikkeen uuteen ja jännittävään vaan uteliaasti. Liittyyköhän ikään?

Härkätaistelija Rosi, puskii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti